Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Nakenstrender Gran Canaria

Flere og flere mennesker strømmer til nudiststrendene på Gran Canaria. Det er mange vanskelig tilgjengelige strender på øya, så de er ideelle steder for de som liker naturisme og søker rolige steder å sole seg eller ta en dukkert.

Egentlig er naturisme lovlig på hver strand, men det er grenser for rommet mellom tekstiler og naturister som begge grupper respekterer. På denne måten er det største antallet steder hvor naturisme praktiseres konsentrert sør på øya Gran Canaria.

Gran Canarias beste nakenstrender

Maspalomas

Maspalomas topper listen over nudiststrender på Gran Canaria. Ligger i sør, i kommunen San Bartolomé de Tirajana, har den mange fasiliteter, og ligger også i et veldig vakkert naturmiljø takket være sanddynene i Maspalomas. Vannet er krystallklart og rolig og sanden er gyllen.

For å komme til Maspalomas fra flyplassen eller fra Las Palmas de Gran Canaria, må du ta den generelle motorveien GC-1 i sørlig retning. Hvordan finner du naturistområdet? Det er omtrent 20 minutters gange fra Maspalomas fyr, og det er et skilt som indikerer dette. Nudiststranden når så langt som Playa del Inglés strandbar 3, hvor enden også er merket.

Playa del Ingles

Playa del Inglés ligger ved siden av Maspalomas. Her ligger nudistområdet mellom strandbarer fem og seks, og delen som tilsvarer Maspalomas, mellom tre og fire. Legger vi sammen lengden på de to strendene kommer de til 2700 meter. Det er en badevakt på vakt og stranden tilbyr ulike fasiliteter.

Playa Montana de Arena

En jomfruelig og veldig rolig strand, vekk fra turistområdene. Det er ingen badevakt, det er ingen fasiliteter og den er 250 meter lang. Sanden er mørk, og når den er på sitt beste, er den ved solnedgang takket være den sørvestlige eksponeringen. Hvis du reiser med et kjæledyr, vil du være glad for å vite at det er en kjæledyrvennlig strand. Det er ingen paraplyer eller skyggefulle områder, husk dette hvis du ønsker å være der over lengre tid.

Nå den fra den gamle veien mot sør: GC-500. Du kan parkere bilen på en parkeringsplass og gå til stranden.

Playa de Triana

Denne stranden ligger også i San Bartolomé de Tirajana, men den er uberørt, uten fasiliteter. Bølgene er moderate og den er 30 meter bred; Den er sand, men den har også områder med grus og steinblokker. Denne stranden er langt unna de mest turistiske, så den er roligere og mindre overfylt enn den forrige. Gå ved lavvann: du kan gå til Llanos de los militares, en strand med restene av en Canarii-bosetning hvor du kan snorkle eller fiske.

Hvordan kommer du deg til Triana-stranden? Følg samme vei som for å komme til Playa Montaña de Arena fra GC-500.

La Playa de las Salinas

Det er en liten strand i Arucas kommune. Den er laget av stein og bølgene er sterke så det er vanligvis ikke folksomt. Det ligger i et uberørt område og har ingen fasiliteter. Den beste av henne? Den har noen naturlige bassenger som er flotte og trygge å svømme i.

Playa de Tasartico

Den ligger i La Aldea de San Nicolás og er 465 meter lang. Det er et område med lite trafikk, men med gjennomsnittlig belegg om sommeren. Den består av småstein og mørk grus. Det er ingen badevakt eller fasiliteter. Det er vakkert fordi hele kystlinjen består av fjell, som står i kontrast til havet.

Playa de Gui-Guic

Det er vanskeligere å komme til denne stranden enn til noen annen strand på øya. Det regnes som en av de mest paradisiske og elskede oasene av ro på Gran Canaria. Med svart sand og veldig rent vann ligger det i kommunen La Aldea de San Nicolás, midt på Tasartico-stranden og La Aldea-stranden.

Å komme til Güi-Güi til fots er et eventyr og krever god fysisk form og erfaring på kompliserte turveier. Du må starte fra den lille landsbyen Tasartico på en 5 kilometer lang vei som krysser fjell med ganske bratt skråning, både for å gå og for å returnere.

Bruk komfortable og passende klær og sko, unngå soltimene og ha en ryggsekk full av vann og mat: det er ingen butikker. Når du krysser Güi Güi canyon vil du se stranden foran deg og ruten har vært verdt det.

Et annet alternativ er å ankomme med båt fra La Aldea eller Mogán, så lenge sjøen er rolig.

Leter du etter et hyggelig overnattingssted på Gran Canaria, via denne lenken finner du de fleste overnattingsstedene.