Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Nakenstrender på Korsika

Korsika er populært blant turister fordi turiststedene er relativt underutviklede og dermed uberørte. Områdene nær Porto-Vecchio og Bonifacio på sørlige Korsika og Bonifacio på Øvre Korsika er spesielt populære.

Korsika og naturisme

Enten du er naturist eller ikke, hvorfor ikke prøve et av øyas naturist -feriesteder? Selv om naturisme er forbudt på øya som helhet, er det tillatt innenfor de etablerte områdene. Du trenger ikke å være naturist for å nyte en naturistferie, bare nyt den for en rolig avslapning. Den fine kystlinjen skaper et badeparadis, og det forlokkende Middelhavet er perfekt for dykking. Selv om naken fotturer og svømming ikke er noe du har gjort før, hvorfor ikke prøve en ny opplevelse og møte nye, interessante mennesker som liker naturen? Mange feriesteder holder naturistferier, alt fra steder som beskriver seg selv som et naturistsenter, en naturistcamping eller en naturistlandsby, delvis avhengig av hvilken type fasiliteter de har.

Hvor skal man praktisere naturisme?

Mange sier at det beste nudistferiestedet er naturheiren Bagheera. Dette er en av tre naturismesteder på Bagheeras enorme fine sandstrand. Du kan campe der eller leie en minivilla eller hytte, enten på stranden eller i den tilstøtende eukalyptuskogen. Det er også skyggefulle steder for campingvogner og telt, og du kan velge om du vil ha strøm eller ikke. Det er også fire sanitære enheter med varmt vann, servanter og dusjer. I lavsesongen er det ekstra fasiliteter på Bagheera naturistcamping som vaskemaskin, tørketrommel, ny oppvarmet toalettblokk, ekstra babyrom og til og med hårføner.

Naturiststrendene

Ved å planlegge ferien i et naturistsenter, sikrer du avslapning, men oppdager også de vakreste dykkestedene i regionen. Et ekte badeparadis, du kan oppdage disse naturiststrendene:

Strendene i Linguizzetta: Chiosura, Tropica, Bagheera, Carataghju -stranden, Grand Capo -stranden og Bodri -stranden.

Så hvorfor ikke komme og nyte ekte avslapning, nyte dykking og et svømmeparadis i det dypblå Middelhavet? Enten naturiststedet du bor på kalles en naturistcamping, en naturistlandsby eller et naturistsenter, hvorfor ikke gjøre noe annerledes enn den vanlige strandferien? Det vil gi deg noe interessant å snakke om når du kommer tilbake, og forhåpentligvis får du en frisk og hyggelig opplevelse.

Nedenfor vil jeg fortelle deg litt mer om de forskjellige strendene på Korsika. 

Bodri -stranden i Corbara (eller Botre -stranden) ligger 5 km vest for sentrum av Ile Rousse, nær toppen av Ginebre (beskyttet naturområde). Som den nærliggende stranden (Giunchetu -stranden), er innstillingen idyllisk. Dette korsikanske paradiset, ca 400 meter med fin sand. Tilgang er lett via en gangsti, det er en betalt parkeringsplass. Denne stranden er travlere enn stranden i nærheten. Svømming anbefales imidlertid ikke hvis det blåser.

For å nå denne stranden fra sentrum av Ile Rousse, ta retning Calvi på D513. I rundkjøringen tar du N197 mot Lumio. 200 meter etter campingplassen er det en betalt parkeringsplass til høyre.

Riva Bella Beach i Linguizzetta ligger sør for Bravone Marina i kurbyen Riva Bella. Skilt i to områder (ett område er naturist og det andre tekstil), er det første smalt og avgrenset av spa -senteret. Den andre er bredere og strekker seg til dammen til Diane i et vilt miljø til Tallone -stranden.

Chiosura -stranden i Linguizzetta er en av de lite kjente strendene på østkysten av Korsika. Denne lange sandstranden ligger 16 km sør for Cervione (50 km nord for Solenzara og 60 km sør for Bastia), og grenser til noen få campingplasser. Du finner garantert plass til å legge fra deg håndklærne mens du er borte fra nærmeste nabo (hvis du går i 5 minutter).

Denne stranden er ikke lett å finne fordi den ikke er skiltet. Vi anbefaler at du følger instruksjonene våre strengt for å finne den. Fra nord for Cervione, ta N198 sørover. Gå rett etter krysset mellom D17 (retning Chiatra og Canale Di Verde) i 1,2 km. Ta til venstre (skilt som indikerer Rose-Maries pizzeria), veien er litt humpete, forbi en ranch med hester. Etter 300 meter tar du til høyre. Følg veien i 250 meter (ikke ta første til høyre, dette er inngangen til stedet) og sving til høyre inn på veien. Det er en liten parkeringsplass.

Bagheera -stranden i Linguizzetta på Korsika ligger nord for havnen i Bravone på dammen til U Stagnolu. Denne kilometerlange sandstranden er helt naturist. Stranden sør for ferieparken er åpen for publikum og dyreliv. Det er ganske vanskelig å komme seg dit med bil (det er to betalte parkeringsplasser), følge skiltene til restauranten ved sjøen (parkering forbeholdt kunder) eller parkere på den betalte parkeringsplassen til feriesenteret (direkte tilgang til sjøen).

Grenset av campingplasser, er Tropica Beach i Linguizzetta en del av de store korsikanske nudiststrendene på østkysten. Spesielt populær blant ferierende fra turiststrukturer i nærheten, er det også åpent for publikum. Det er en vakker sandstrand som grenser til små sanddyner. Det er også en hytte ved inngangen. Det er mulig å seile.

For å komme til denne stranden fra Bravone marina, ta retning Bastia på N198 i 3 km, ta deretter til høyre og følg skiltene til restauranten Tropica.

Nå som du raskt leter etter en fin overnatting eller camping, finner du det største tilbudet på Booking.com -nettstedet.