Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Nakenstrender Huelva Spania

Naturisme er fortsatt det beste alternativet for å nyte solen og naturen fullt ut om sommeren. I Huelva er det fire områder av naturisttradisjonen, ikke veldig overfylt og ligger i et jomfruelig miljø.

Dette gjelder strendene: Nueva Umbría (Lepe); Rompeculos (Moguer); Los Enebrales (Punta Umbría) og Cuesta Maneli (mellom Matalascañas og Mazagón).

I følge Andalusian Naturist Association er dette store strender, med relativt få besøkende, hvor du kan slappe av selv i COVID -tiden.

Nueva Umbría Beach (Lepe): det er naturistjuvelen på Costa de Huelva. Stranden vises i alle spesialistguider og er en av favorittstrendene for naturister. Nueva Umbría er isolert fra enhver kjerne og forbundet med en skogsbilvei til El Terrón, og er synonymt med en med naturen. Offisielt erklært som en nudiststrand i 2000, viser stranden sin sjarm i sine 12 kilometer med uberørt sand og sanddyner. Det er kameleonens rike, det ikoniske krypdyret som finner en av de siste habitatene på halvøya i dette ville paradiset.

Rompeculos Beach (Moguer): Det er en favoritt for naturelskere. Ligger mellom skoglandsbyen Mazagón, Parador i denne enklaven og Doñana Camping, overrasker det alle som besøker den. For å komme til dette unike hjørnet, i hjertet av naturparken Doñana, kan den besøkende komme seg dit fra Huelva eller Sevilla via A-494. Ved foten av veien, etter å ha krysset sykkelveien som forbinder kystområdene i Mazagón med Matalascañas, er det en stor betalt parkeringsplass. Herfra, via en stor trevei, omgitt av brambles og rosmarinvegetasjon, med store og slanke furuskoger, går du ned til du endelig når Atlanterhavskysten.

Los Enebrales -stranden (Punta Umbría): Denne stranden ligger i nærheten av Los Enebrales naturpark, hvis største sjarm er den knappe tilstrømningen av badegjester, siden den regnes som praktisk talt uberørt. Dette kystområdet strekker seg fra byområdet Punta Umbría til stranden La Bota og regnes som en enklave av stor økologisk verdi, ettersom det er en av få blandede einerskoger som har blitt bevart langs hele den andalusiske kysten. Denne skatten på vestkysten av Huelva, ligger bare 400 meter fra inngangen til Punta Umbría. Det er overraskende hvordan bare noen få minutter kan skille byens strandliv fra stillheten og roen som pustes på stranden i Los Enebrales, et naturlig paradis fritt fra de store menneskelige konstruksjonene.

Cuesta Maneli (mellom Matalascañas og Mazagón): det ligger i Doñana naturområde, i reservasjonssone A i naturparken. Ligger mellom byene Matalascañas og Mazagón, i Natural Monument of Acantilado del Asperillo, erklært det for sin høye geologiske og økologiske verdi. Den nåværende gangbroen til Cuesta Maneli -banen ble bygget for å erstatte infrastrukturen som ble ødelagt av Las Peñuelas -brannen sommeren 2017. Stranden er enorm og perfekt.