Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Naturisme i Tsjekkia

Nakenbading har lang tradisjon i Tsjekkia og er fortsatt veldig populært. I Tsjekkia kalles nudister nudister eller naturister. Fra tid til annen brukes også forkortelsen FKK, som er vanlig i Tyskland.

Offisielle og uoffisielle strender

Det er offisielle og uoffisielle nudiststrender. De offisielle er vanligvis skiltet: Nudapláž (nudiststrand), av og til supplert med tillegget "Pouze bez plavek" (bare uten badetøy).

Oppførselen på offisielle nudiststrender er lik den i Tyskland, dvs. "Det er strengt forbudt å kikke" Videre er det uønsket å gå i vannet i badetøy.

Naturister og velkledde svømmere kan svømme sammen på de "uoffisielle" strendene og sonene. Begge gruppene i Tsjekkia har gått fredelig sammen lenge. De uoffisielle strendene er enten en del av større felles badestrender eller har utviklet seg fra lokale badebyer gjennom skikk gjennom tiårene.

Nedenfor finner du et utvalg av offisielle og uoffisielle nakenstrender.

Hostivařská přehrada (Hostivář-dammen)

Nudiststranden er favorittstranden til innbyggerne i Praha sørøst i hovedstaden i distriktet med samme navn. Stor plen, snackbar og volleyballbane. Andre (uoffisielle) nudiststrender i Praha: Džban i nordvest (nær Divoká Šárka) og Šeberák i sør (i Šeberov-distriktet).

Jezero Lhota (Lhota Lake).

Ligger i Brandýs nad Labem, nær motorveien D10 mot Mladá Boleslav. Sandstrand, toalett, snackbar.

Máchovo jezero (Mácha Lake)

Nudiststranden Pod Borným, en vakker sandstrand under furutrær, åpner mot sør. Med camping.

Kemp Klůček - nudiststrand med camping.

Blandet strand på sørkysten av Lake Macha, nudist litt utenfor banket spor. Snack, toalett, dusj, båtutleie, lekeplass.

Bedřichovská přehrada, Černá Nisa

Den høyeste nudiststranden i Tsjekkia (700 m), i Jizera-fjellene.

Uoffisiell strand (uten toalett og snackbar) på en halvøy.

FKK Hamr etter Jezeře

Ny strand skapt av en ugjennomsiktig separasjon fra hovedstranden. Toalett og snackbar på tekstilstranden. Toalett og snackbar på den tilstøtende tekstilstranden.

Naturist Cínovec, Dlouhý rybník

Uoffisiell nudiststrand nær grensen ved Zinnwald. Soling område. To parkeringsplasser (ofte raskt fulle i sesongen). Vær forsiktig så du ikke parkerer på gaten, kontrollerer politiet regelmessig.

Kemp Ina, Borská přehrada

Strand med camping sør i Pilsen, snackbar, toalett, dusjer. Også populær blant tyskere og nederlendere.

ATC Merkur Pasohlávky, n-pláž Malá laguna

Ligger på Novomlýnský rýbník, en av de største kunstige dammerne i Tsjekkia, i Sør-Moravia med utsikt over Pálavské vrchy, vinavlsregionen. Naturistrestaurant, idrettsplass, camping tillatt.

Brněnská přehrada (FKK Osada)

Brno-demning, solplen, snackbar.

Flere badeland og velværesentre tilbyr naken svømmeaktiviteter på bestemte datoer (tsjekkisk: Nuda plávání, Noc Naturistů, Plávání bez plavek), som du er velkommen til. Her må du ta hensyn til tilgangen til badelandet, så naken bading er også mulig om vinteren.