Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Charco del Palo - naturistlandsby på Lanzarote

Charco del Palo nordøst på Kanariøya Lanzarote, nær landsbyen Mala, har 180 innbyggere. Likevel er dette stedet det absolutte høydepunktet for mange turister og er kjent langt utenfor landegrensene.

Dette skyldes en tillatelse stedet fikk i 1980. Vi snakker om en offisiell naturisttillatelse og det eneste stedet på Lanzarote som har dette privilegiet. Charco del Palo har vært det ultimate feriemål for elskere av gratis fysisk kultur i 40 år. Det er to store feriekomplekser i landsbyen, bygget av et stort naturisteselskap.

Men mange lokale huseiere har også hoppet på denne vognen, og så er det også flere overnattingsmuligheter utenfor feriekomplekset.

Leiligheter, ferieleiligheter og små private gjestehus tilbyr muligheter for å tilbringe ferien her helt gratis.

Selvfølgelig er turister som ikke er venner av den gratis fysiske kulturen også velkomne, og du vil av og til se folk gå gjennom stedet kledd for sommeren. Her kan alle gå fritt rundt, kledd eller naken. Men for å være rettferdig må du også si at de påkledde turistene representerer en veldig liten minoritet.

I Charco del Polo er klær bare påkrevd i de lokale butikkene og i de fire restaurantene som finnes. Dette er et sant paradis for enhver turist som ønsker å unnslippe kjas og mas i de store turistsentrene.

I motsetning til de andre ferieregionene på øya, er det ingen sandstrender øst på øya. Spesielt robuste steinete kyster dominerer her, og i stedet er det opprettet små naturlige bassenger. Disse avhenger imidlertid av de respektive tidevannene, og avhengig av dette fyller bassengene sjøvannet. Bassengene er lett tilgjengelige via trinn, men det er også alternativer for de som foretrekker å svømme i Atlanterhavet. Du kan klatre ned den bratte kysten og svømme direkte i sjøen med spesialkonstruerte stiger.

Rundt Charco del Palo er det også vakre dykkerområder og en vakker undervannsverden. Et annet tips er en tur til de enorme kaktusplantasjene i nærliggende Mala, også en av regionens mest populære attraksjoner.