Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Nida nudiststrand Litauen

Nida nudiststrand er en ren strand med volleyballbane og stellehytter. Gå langt nok sørover langs stranden og du kommer til slutt til et gjerde som markerer grensen mellom Litauen og Russland.

Det er tre nakne områder kun for kvinner og en generell strand som er åpen for publikum. Det er også badevakter på denne stranden.


Det er en lang strand med en perfekt atmosfære for avslapning og soling og for barna å leke på den offentlige stranden. Selv i nakenområdet så vi noen familier som hang sammen. Det er vel ikke så strengt på den måten. Flott sted å gå hvis du er i Nida.


Nida er den viktigste og sørligste bosetningen på den litauiske siden av den UNESCO-beskyttede sandstripen Curonian Spit. I Nida er tradisjon og turisme i perfekt harmoni. Den lille fiskerlandsbyen ligger i utkanten av den kuriske lagunen og ligger bare 50 km sør for Klaipėda. Det er et utmerket reisemål for en dagstur, hvor det er akkurat nok å se og gjøre før det er på tide å dra.


Det opprinnelige stedet Nida, et bosetningsområde i den baltiske Kur, ble først nevnt i 1385 i dokumenter fra de teutoniske ridderne som styrte landet i deres klosterstat. Den opprinnelige bosetningen på veien langs den kuriske spyttet lå omtrent 5 km sør for den nåværende posisjonen nær den høye sanddynen ved Cape Grobštas (fra gammelprøyssisk: grabis, "bakke").


Fiskerlandsbyen ble en del av hertugdømmet Preussen i 1525 og kongeriket Preussen i 1701. I 1709 døde nesten hele befolkningen av en byllepestepidemi. Stadig truet av sanddriv, ble landsbyen flyttet fra den nærme sanddynen til sin nåværende beliggenhet på 1830-tallet.


Den ble innlemmet i den prøyssiske provinsen Øst-Preussen i 1773 og ble en del av det tyske riket etter tysk gjenforening i 1871. Et fyrtårn ble bygget på Urbas-høyden i 1874. Den ble senere ødelagt under krigen og gjenoppbygd i 1945 og 1953.


Nida er det vestligste punktet i Litauen og de baltiske statene og ligger nær grensen til den russiske eksklave Kaliningrad oblast.


Du kan nå Nida med vann fra Klaipėda, med den nye fergen eller den gamle fergen, eller gå dit direkte fra busstasjonen. Nida ligger i en fredet nasjonalpark og besøkende som ikke bruker kollektivtransport må betale inngangspenger. Om sommeren går det av og til en ferge mellom Klaipėda, Juodkrantė og Nida.


Nida har i dag ca 2.385 innbyggere.


Nida har flyplass, men har ingen rutetrafikk og kan kun håndtere småfly.


Byen har rundt 200 000 til 300 000 turister hver sommer. Ligger i byen Nida, er et steinsolur bygget på toppen av Parnidis-dynen, en av mange sanddyner.


Nida er et unikt sted å besøke for sine helt fantastiske ørkenlignende sanddyner.


Nida er nå utgangspunktet for en spennende langdistanse tursti langs den baltiske kysten, som ender 1200 kilometer unna i Tallinn.


Parnidis Dune er det eneste stedet i Litauen hvor du kan se solen stige opp fra vannet og gå ned i vannet igjen.


Den 52 meter høye Parnidis-dynen har blitt slukt av den skiftende sanddynen, men det er et delikat landskap av fjellfuruer, enger og fin blond sand, oversådd med lilla vannliljeblomster. En 1700 meter lang sti fører til et grandiost panorama på høyde med sanddynen hvor du finner et solur med en granittobelisk.


Nida Beach er plettfrie og trygge og badevaktene er våkne og raske. Utsikten er vakker, og hvis du leter etter et sted å slappe av og forynge, bør du definitivt besøke denne stranden!


Det er noen fine eksempler på gravsteiner i tre på denne sjarmerende skogkirkegården. Disse gravsteinene i tre er dekorert med symmetriske utskjæringer av planter, fugler og andre motiver. De har tradisjonelt vært plassert ved foten av en grav i århundrer og har sin opprinnelse i Litauens hedenske røtter. Korsmotivet dukker også opp siden 1800-tallet.


Hvor kan du bo?

Hotel Neriya


Hotel Nerija er et 3-stjerners hotell som ligger i et rolig område omgitt av skog, som sikrer en behagelig og komfortabel natts søvn og puster inn den friske luften i Curonian Spit National Park. Nerija er ikke det nyeste hotellet i Nida, men det er en favoritt blant lokalbefolkningen for sine lange tradisjoner, rimelige priser og eksepsjonelle restaurant.


Guboja Hotel


Velger du Guboja som overnattingssted i Nida, vil du bare ha 10 minutter å gå til Kursiu Nerija nasjonalpark. Dette gjestgiveriet ligger 1 km fra den kuriske havnen og 6 km fra den kuriske bukten.


Hotell Nidus


Hotel Nidus er et perfekt sted å slappe av under oppholdet i Nida. Ligger mellom Østersjøen og den kuriske havnen, skaper Nidus en koselig, rolig og avslappende atmosfære, noe som gjør det til et perfekt sted for romantiske par.


Naglis


Det sjarmerende gjestgiveriet ligger i en bygning nær hovedhavnen. Dobbeltrommene består av to rom og noen har en dør som åpner ut mot den skyggefulle hagen med bord. Det er en spisestue og kjøkken som gjestene deler.


Misko namas


Dette fredelige gjestgiveriet er innredet i blått og hvitt fra Koers, og er fylt med elegante møbler, ornamenter og blonder. Hvert rom har et kjøleskap og en vannkoker, mens noen har et fullt utstyrt kjøkken og en balkong. Du kan bla i det lille biblioteket eller slappe av i hagen.


Kan ikke velge enda, mye mer overnatting finner du via denne linken.