Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Hellas nudiststrender

Hellas er et land som appellerer til nesten alle reisende, fra sine ruvende kystklipper til sine nesten utallige uberørte strender. Den er også en favoritt blant naturister som gjerne vil sole seg og bade naken.

Hellas har faktisk for mange nakenstrender å telle, med reisende som vet at hvis de vil ha den opplevelsen, er de aldri for langt fra en nakenstrand hvor som helst i landet.

Det er ikke et uvanlig syn for kvinner å sole seg toppløse selv på konvensjonelle strender i Hellas, som er et symbol på landets frisinnede natur. Her har vi samlet noen av de beste stedene for nakenbading og soling over hele landet.

Kapp Sounio

Ligger rett nedenfor det vakre Poseidon-tempelet på Kapp Sounio, bare en kort kjøretur fra sentrum av Athen, er naturistdelen av Kape Sounio-stranden muligens en av de mest pittoreske nudiststrendene i nærheten av hovedstaden.

Kape Beach er en vakker strand med en strandbar i nærheten av tempelet. Besøkende kan nå stranden, der klær er påkrevd, ved å gå ned en trapp og gå til strandbarene og andre etablissementer til venstre. Til høyre er et spesielt område hvor badetøy er valgfritt. Den vakre stranden er hjemsted for krystallklart vann og sammenlignes ofte med en gresk øy. Selv om denne stranden en gang var en tett bevoktet hemmelighet, har den nå blitt oppdaget av både grekere og turister og kan være populær i sommermånedene.

Vlychada-stranden, Santorini

Kjent for sitt unike månelignende landskap og svarte sand, er Vlychada Beach et elsket reisemål for både turister og lokalbefolkningen som leter etter en dukkert i Santorini uten folkemengdene.

Som mange nudiststrender i Hellas, er en lang strekning med strand hjem til kledde badegjester og strandbarer, men hvis du går forbi folkemengdene, kommer du til en del av stranden som er valgfri klær og populær blant naturister.

Den svarte sanden skapt av øyas vulkanske aske, samt de imponerende hvite klippene, gjør Vlychada-stranden til et virkelig fantastisk sted på Santorini. I tillegg er det ikke like folksomt som andre strender på øya, som er kjent som et populært turistmål.

Plaka-stranden, Naxos

Ligger på den vakre øya Naxos, har dette stedet fortjent utmerkelsen av å bli ansett som en av de beste nudiststrendene for bading og soling i Hellas.

Den vakre, hvite sanden kombinert med turkis vann gjør Plaka til en idyllisk flukt fra resten av verden. Nudiststranddelen av den lange strekningen finner du på sørsiden av kysten.

Glyfada-stranden, Korfu

Denne nudiststranden er ekstremt populær blant turister og lokalbefolkningen. Funnet på den vestlige siden av øya Korfu, er berømmelsen til dette stedet den myke sanden som renner langs kysten, og gir en velkommen kontrast til Korfus vanlige rullesteinstrender.

Denne stranden er generelt veldig travel og familieorientert, med deler av den utstyrt med fasiliteter som strandstoler, vannsport og forfriskninger.

Røde strand, Kreta

En av nudiststrendene i Hellas som fungerte som et mekka for hippier på 1960- og 1970-tallet, har Red Beach videreført den tradisjonen til i dag. Den finnes i nærheten av Matala-stranden på øya Kreta og blir derfor ofte referert til som Matala Red Beach, til tross for at den er to forskjellige områder.

Den vakre rødlige sanden på denne bortgjemte kystlinjen skiller den fra andre nudiststrender. Det har følelsen av å være et hemmelig stykke paradis, da det er 20 minutters gange fra omtrent alt, og vel verdt et besøk!

Paradise Beach, Mykonos

Paradise nudiststrand er et herlig sted å slappe av på øya Mykonos, Hellas. Stranden er fantastisk vakker, og selvfølgelig byr den på nok natteliv og spesielle begivenheter for å holde alle underholdt!

Hunder er tillatt på denne stranden, og gjestene kan hoppe fra strandbar til strandbar på denne lange strekningen med vakker sand.

Agios Ioannis nudiststrand, Gavdos

Gavdos, en liten øy like sør for Kreta, har lenge vært en favoritt sommerdestinasjon for bohemske reisende som ønsker å campe i naturen og komme vekk fra folkemengdene.

Agios Ioannis, øyas mest kjente strand, er en vakker strekning med gyllen sand og klart vann som tiltrekker seg både kledde og nakne badegjester.

Om sommeren er det også mange som camper på stranden.

Det er ingen stoler eller parasoller på stranden, og selv om det ikke er noen barer eller restauranter på selve stranden, er det noen få innen gangavstand.

Agiofarago-stranden, Kreta

Denne greske nudiststranden er vanskelig å komme til, men vel verdt innsatsen. Funnet ved foten av Agiofarago-juvet på Kreta, må de som ønsker å besøke det gjøre litt arbeid for å nå det.

Imidlertid tilbyr denne stranden flotte belønninger for de som tar turen, siden den har blendende blått vann og er flott for svømming. De nærliggende klippene er også perfekte for å utforske, noe som gjør denne stranden egnet for alle forskjellige typer eventyrere.

Det er tydelig at Hellas er verdenskjent for sine nudiststrender, og dette er ingen overraskelse gitt det nesten uendelige utvalget av strender av alle typer. For de som er interessert, har landet en mengde alternativer, noe som gjør det perfekt for en mer "naturlig" ferie!