Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Naturisme Ravenna Italia

Ikke alle vet at i Ravenna, og rett sør for Lido di Dante, er det kanskje en av de vakreste strendene på hele Riviera Romagnola: stranden i Bassona.

Det er et fortryllende sted, nesten blottet for turistinfrastruktur, der det blå Adriaterhavet blander seg med de varme fargene i den historiske furuskogen Classe, en av de grønne lungene i Ravenna.

I midten strekker en mild veksling av gyldne sanddyner, beskyttet av Foce del Bevano naturreservat, noe som gjør dette stedet til et av de vakreste på denne delen av kysten.

På grunn av sin reserverte og bortgjemte natur har denne stranden vært et yndet reisemål for naturismeentusiaster i flere tiår. Her er det faktisk mulig å ta av seg klærne, i fred og ro og oppleve miljøet "uten grenser og begrensninger".

Etter år med mangel på formell anerkjennelse, er naturiststranden nå offisielt anerkjent av Ravenna kommune, som har utstedt en spesifikk ordinans som regulerer tilgang og atferd.

En slags "skjerm" har blitt introdusert for å markere begynnelsen, to redningstårn er installert for overvåking og beskyttelse av badegjester, og den nærliggende campingplassen har gjort badene sine tilgjengelige for alle brukere av området.

På denne måten har Emilia-Romagna nå også sin egen strand for naturistisk praksis, alltid i full overensstemmelse med reglene jeg nevner nedenfor, og i den spesifikke forskriften:

Å praktisere naturisme er bare tillatt i de markerte områdene;

Tilgang til stranden er kun tillatt gjennom stranden eller de trange stiene til furuskogen. Det er forbudt å okkupere, trampe og gå kystdynen;

Enhver camping med paraplyer eller andre midlertidige strukturer i området spesifikt angitt som AREA 2 er forbudt; Det er forbudt å legge igjen noe avfall på stranden eller i furuskogen.

Hvordan kommer du til Bassona beach?

Etter å ha forlatt sentrum av Ravenna og ankommet Ponte Nuovo, ved Antico Porto di Classe, tar du Via Marabina mot Lido di Dante. Strandseksjonen i Bassona strekker seg mot sør, opp til munningen av elven Bevano.