Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

De vakreste nudiststrendene i Tyskland

I koronaåret 2020 lengter naturister også etter et avslappet strandbesøk uten badetøy. For til tross for alle sikkerhetstiltakene, er det ikke noe galt med tekstilfri soling og bading i sommer. Derfor har jeg satt sammen de vakreste nudiststrendene i hele Tyskland. Svømming betyr ikke bare Østersjøen og Nordsjøen: naken svømming er også tillatt i mange tyske innsjøer. Ingenting står i veien for avkledd feriemoro!



det Baltiske hav

Ahlbeck på Usedom

Ostseebad Boltenhagen

Fischland-Darß-Zingst-halvøya i Ahrenshoop

Heiligenhafen på Steinwarder-halvøya

Nord sjøen

Groyne 16 på Sylt

Hörn-stranden på øya Pellworm

Nordlandsby på øya Amrum

Arkstabel Weststrand på Spiekeroog

Innsjøer over hele Tyskland

Hörnle-Bad i Konstanz ved Bodensjøen

Sylvensteinsee ved Jachenau

Stor Müggelsee nær Berlin

Ratzeburger See i Naturpark Lauenburgische Seen

Salzgittersee i Lebenstedt

Cospudener See nær Leipzig

Schwögler Chiemsee strandbad

det Baltiske hav

Ahlbeck på Usedom

Nudisme har en lang tradisjon på Østersjøen Usedom: på midten av 1950-tallet ble nakenbad offisielt tillatt i DDR. Fra da av tok det ikke lang tid før tekstilfri badekultur ble en trend på øya. Noen ganger var det til og med tillatt å bade uten badebukser og lignende på nesten hele øya. I dag er de fleste av Usedoms strender tekstilstrender, men det er fortsatt ti nudiststrender på Østersjøen. Den vakreste er sannsynligvis Ahlbeck i Heringsdorf, som ligger veldig nær grensen til Polen. 500 meter med fin sandstrand venter naturister her.

Ostseebad Boltenhagen

I det anerkjente badestedet Boltenhagen kan du oppleve en spesielt vakker ferie: i tillegg til den fem kilometer lange sandstranden er det også utmerket vannkvalitet med krystallklart vann og spesielt den imponerende klippen å beundre. Boltenhagener Seebrücke stikker 290 meter ut i Østersjøen og gir flott utsikt over åpent hav. Det er totalt 24 strender under oppsyn, nudiststranden ligger til høyre for brygga, ved strandkryss 11 og 12.

Fischland-Darß-Zingst-halvøya i Ahrenshoop

Halvøya Fischland-Darß-Zingst, som i stor grad ligger i Vorpommersche Boddenlandschaft nasjonalpark, har et av de vakreste og mest varierte kystlandskapene i Mecklenburg-Vorpommern. Nudiststranden Ahrenshooper ligger i nærheten av Darßer Ort og er vel 20 kilometer lang, og starter ved fyret. Det scorer med en helt uforstyrret atmosfære, snøhvit sand og klart vann. Havet her blir sakte dypt, noe som gjør stranden også egnet for familier.

Heiligenhafen på Steinwarder-halvøya

Nudiststranden i Heiligenhafen ligger mellom hovedbadestranden og et idyllisk naturreservat. Fra fastlandet kan naturister nyte en klar utsikt over øya Fehmarn og kan sole seg uten å bli forstyrret av tekstilene. De nakne områdene er tydelig merket og ligger i nærheten av Graswarder naturreservat. Forresten er Heiligenhafen også det perfekte stedet for vannsportentusiaster: alt fra surfing til seiling, kiteboarding og stand-up padling tilbys.

Nord sjøen

Buhne 16 på Sylt De Buhne 16 er nesten legendarisk og en av de mest berømte nudiststrendene i Tyskland. Strandseksjonen på øya Sylt i Nordsjøen er oppkalt etter den enestående strandbistroen i Kampen, som åpnet i 1981. Fra parkeringsplassen går naturister rundt ti minutter gjennom sanddynene til stranden og nyter den fine stranden og den avslappede og avslappede atmosfæren. Strandseksjonen har alltid vært av stor betydning for naturister og et viktig møtepunkt. De tekstilfrie gjestene vil finne mange likesinnede her.

Strand Hörn på øya Pellworm Nordsjøøya Pellworm er et offisielt kursted og ligger midt i Vadehavet. Fremfor alt er fred og natur sentralt i strandopplevelsen. Hörn-stranden er en romslig og stille nudiststrand med sandstenger, veldig nær Nordermühle. I tillegg til den fine sanden venter strandstoler og dusjer de avslørende svømmerne. Etter badegøyen er det også verdt å besøke Pellworm fyr, som har en vakker utsikt over øya og havet.

I Norddorf på øya Amrum er temaet sol, sjø og sand mye skrevet. Totalt dekker stranden på Nordsjøen ikke mindre enn 10 km², det vil si omtrent en tredjedel av den totale overflaten av øya. I tillegg til en tekstil-, familie- og hundestrand, er det også en vakker nudiststrand, som kan nås til fots fra Norddorf på omtrent 15 minutter. Den fine hvite sanden og bredden gir strandseksjonen en karibisk stil. 

Arkstabel Weststrand på Spiekeroog. En av de vakreste nudiststrendene i Tyskland er veststranden Spuntwand på den østfrisiske øya Spiekeroog. Selv om strandseksjonen ikke er en offisiell nudiststrand, bader bare 90 prosent av tiden bare naturister her. Naturisme har selvfølgelig etablert seg her og har vært en tradisjon i årevis. Den brede, fine sandstranden inviterer deg til å strekke ut og sole deg uten striper. Hvis det blir litt opptatt foran vannet, tilbyr det tilstøtende sanddynelandskapet fortsatt nok plass.

Innsjøer over hele Tyskland

Sylvensteinsee ved Jachenau

Sylvenstein-reservoaret, også kjent som Sylvenstein-reservoaret, er et fjordlignende reservoar sør for Lenggries, i landsbyen Jachenau. For fans av nudisme er den nordvestlige bredden av innsjøen akkurat det som skal til: nudisme tolereres offisielt her. Siden det å besøke denne kysten krever en kort spasertur, er fans av tekstilfri soling vanligvis her imellom og kan nyte besøket til innsjøen uforstyrret. Sylvensteinsee tilbyr et imponerende Alpint panorama og god vannkvalitet.

Stor Müggelsee nær Berlin

Med et område på 7,4 km² er Müggelsee den største av Berlins innsjøer og ligger sørøst i byen, i Köpenick-distriktet. På vestsiden av den store, men grunne innsjøen, vil besøkende finne et stort nudistområde. Det er også rimelig godt beskyttet av trær og busker, slik at utsatte badegjester kan føle seg helt fri. Fra sjøen har nudister en vakker utsikt over Müggelberge på den andre siden.

Ratzeburger See i Naturpark Lauenburgische Seen

Idyllisk plassert i naturparken Lauenburg Lakes, ligger Ratzeburg Lake faktisk i Schleswig-Holstein. Nordbredden grenser imidlertid til Mecklenburg-Vorpommern og Schaalensee biosfærereservat. Naken soling og svømming tolereres på hele innsjøen, her er det et tolerant samspill mellom gjester med og uten badetøy - Tross alt ligger innsjøen også i området til den tidligere DDR, hvor naturisme hadde tradisjon. Fordi badeplassen ikke er tilgjengelig med offentlig transport, og bilen ikke har lov til å kjøre helt til innsjøen, er det spesielt stille og idyllisk ved Ratzeburger See.

Salzgittersee i Lebenstedt

Med en lengde på mer enn to kilometer og en vannoverflate som tilsvarer 75 fotballbaner, tilbyr Salzgittersee god plass til nakne og kledde svømmere. Vannsportentusiaster setter også pris på innsjøen sørøst i Niedersachsen. Spesielt sjømenn, kanopadlere og roere har god vannkvalitet. Midt i svømmesjøen er en øy som har etablert seg som et nudistområde gjennom årene. Naturister kan nå øya via en bro fra den vestlige bredden av innsjøen.

Cospudener See nær Leipzig

Cospudener See er en av de vakreste innsjøene i Sachsen og kan score med den lengste sandstranden i staten. Vannparken, som ligger sør i Leipzig, tiltrekker seg mer enn 500 000 badende hvert år. Nordkysten er ideell for naturister, da det er en utpekt nudiststrand.