Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Naturisme på øya Sylt

Øya Sylt i Tyskland er kanskje fødestedet til naturisme. Hver kommune på vestkysten har arrangert en del av stranden som en nudiststrand. Selv noen ganger gjør de en forskjell for naturisten med eller uten en hund. Vi lever nå i et tolerant samfunn i 2015, som følge av at grensene mellom naken og kledd på Sylt gradvis forsvinner. Men først et stykke historie i år 1850 var legen Jenner på Sylt, som rådet til å svømme nakent, ville klær motvirke bølgeres stimulerende effekt. I tillegg ville de våte klærne kule kroppen for fort etter soling. På den tiden var strendene strengt skilt for menn og kvinner. Men det store gjennombruddet av naturisme på Sylt kom på 1970-tallet etter den seksuelle revolusjonen. Den mest berømte nakenstranden på Sylt i Kampen, er nesten synonymt med naturistkulturen i Tyskland.

Følgende kommuner på vestkysten av Sylt har en nudiststrand:

List / Ellenbogen (strandstua), den 3 km lange, veldig pittoreske og uforstyrrede veststranden på Sylt. Foruten en strandbastu er det kiosker, og stranden er også veldig lett å nå med buss.
Kampen, med den legendariske og ekstremt populære strandkiosken "Buhne 16", er kanskje den mest berømte nudiststranden på Sylt (ca. 3 km lang). Strandkiosken er kanskje like populær som nudiststranden.
Wenningstedt, nord for byen Wenningstedt finner du nudiststranden, som også er utstyrt med badstue og kiosk.
Rantum, den nudistiske stranden ligger mellom de to kjente restaurantene Samoa og Zanzibar. Samoa-restauranten tilbyr en badstue, som kan etterfølges av en dukkert i Nordsjøen.
Hörnum, den 2 km lange nudiststranden med badstue, kan nås til fots på ca. 15 minutter fra sentrum av Hörnum.