Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Athens nudiststrender

Appellen er nesten universell, med familier som lengter etter litt stressfri tid sammen, unge par som ønsker å tilfredsstille sitt ønske om total frihet og eldre som søker en alternativ livsstil. Uansett årsak, nedenfor er en liste over de beste nudiststrendene rundt Athen, valgt av ivrige naturister.

Sør-Attika

Oppdag noen av de vakreste strendene i Attica ved å ta kystveien til Cape Sounion. Hver sving har utsikt over en annen vakker vik med steinete utspring og øde sandstrender, hvorav noen er ideelle for naturister. Du kan til og med svømme naken i de mest bortgjemte steinete vikene mellom Varkiza til Cape Sounion. Bare ta med en ekstra flaske solkrem og se opp for piggete kråkeboller når du svømmer utenfor steinene.

Limanakia

Limanakia er en serie vakre steinete viker som er lett tilgjengelig med buss. Ta metroen til Elliniko og deretter buss nr. E22 til Beta Limanakia (spør sjåføren hvor du skal gå av), følg den bratte stien ned til vannet og krev din egen stein. Vannet er vakkert og stranden er steinete med mange nyttige åpne flate steiner, samt skjulte hjørner for å få en litt mer intim følelse, selv når det blir ganske travelt. Publikum er ganske variert, blandet hetero og homofile, strandgjengere er stort sett lokalbefolkningen med noen få internasjonale reisende.

Ribas

Under steinene på Ribas nattklubb og etter kystdistriktet Varkiza begynner nudiststranden. Gå ned de steinete klippene, og du vil umiddelbart møte nakne solbadere som soler seg i den tilsynelatende endeløse solen. Stranden er lett tilgjengelig med buss (nr. E22, Ribas holdeplass). Ideell for introverte sjeler som ønsker å unngå folkemengdene.

Mavro Lithari (aka Madonna Coves)

Tre små sandstrender under autovern langs veien langs kystveien fra Athen til Sounion, etter kystbyen Saronida Parker bilen din der like forbi hotellet og se etter trappetrinn som fører ned til vannet. Stranden er valgfri klær, nordenden er der homofile og naturister tar av seg klærne.

Legrena (KAPE-stranden)

Når du nærmer deg Poseidon-tempelet, er det en bortgjemt rullesteinstrand ved Legrena. Rett forbi km 63 og rett før byen Legrena ser du en sving til høyre med et skilt som sier K.A.P.E. (Senter for fornybare energiformer); følg veien i 0,5 km. Veien ender ved en øde bar med trappetrinn som går ned til en tekstilstrand. Ved enden av stranden (på høyre side mot havet) vil du se en sti som fører over noen steiner. På den andre siden av steinene er det en nydelig rullesteinstrand; bølgene forsiktig, noe som gjør den egnet for familier. For de som reiser med offentlig transport, ta en KTEL intercity-buss fra Athen til Cape Sounion og gå av ved K.A.P.E. (ikke glem å spørre sjåføren).

Kapp Sounion

Den rustikke siden av Attika fremheves av klippene, vakre sommervillaer og strålende vann, med ruinene av antikkens Hellas som bakteppe. Dette er imidlertid mye mer enn et besøk på en strand, siden ruinene av Poseidon-tempelet, som flyter mellom hav og himmel, vil kile deg. Arranger besøket ditt i skumringen for å nyte et av de mest spektakulære utsiktspunktene for solnedganger i Attica. Mens du vandrer gjennom de gamle ruinene, på kanten av neset (til venstre når du vender mot havet) vil du oppdage en liten rullesteinstrand hvor du kan nyte en dukkert i vannet. På en stor stein har noen malt et stort skilt hvor det står FKK og gymnos (naken på gresk). For de som skal med offentlig transport, ta en KTEL-buss fra Athen til Cape Sounion.

Øst Attika

East Attica kombinerer arkeologiske steder utenfor allfarvei og rømninger ved vannet som er ekte perler for familier.

Rhamnous (Ramnountas)

Rhamnous-stranden er et paradis for naturelskere. Det er ikke lett å finne, men det er vel verdt å kjøre (spesielt hvis du har ditt eget kjøretøy). Stranden ligger på en vill kyst øst for Marathon, rett under Sanctuary of Nemesis, et rolig og stemningsfullt arkeologisk sted. For de som kommer med offentlig transport, ta en KTEL-buss fra Athen til havnen i Agia Marina, gå av ved Agia Marina og Rhamnous-krysset og følg skiltene i ca. 3 km. Eller ta en taxi fra Marathon village.

Maraton (maraton)

Maraton er stedet for slaget med samme navn (490 f.Kr.), der den athenske hæren i undertal beseiret perserne. Tumulusen eller gravhaugen for de 192 athenske døde som ble reist nær slagmarken, er fortsatt et trekk ved kystsletten. Marathon Beach ligger litt over 2 timer fra travle Athen, men for å komme til de villere kyststrekningene må du gå over en time fra bussholdeplassen langs stranden (det vil si hvis du ikke har bil). Imidlertid er det absolutt verdt det. Det er en flott helgetur og et favorittsted for naturister og gratis campere, selv om gratis camping faktisk er forbudt.