Booking.com
Joyland - Handle raskt, diskret og enkelt

Naturiststrender Norge

Naturisme i Norge er ikke uvanlig, og generelt akseptert. Det er ca 20 nudist strender langs kysten og fjordene i Norge. I tillegg til disse offisielle strender, nudister i Norge har nesten ubegrensede muligheter til å gjøre hvor som helst og uten skam naken for å ta en dukkert. Den lange kystlinjen gjør det enkelt å finne et privat sted til enhver tid. Den naakstranden funnet i forskjellige regioner i Norge.
I Osloregionen er følgende naakstranden: Huk Beach, Strandskog i bunne Fjords, Kalvøya i Sandvika. I Vest-Norge, besøk Kollevågen ligger på øya Askøy nær en naakstrand i Bergen, også Hjertøya nudiststrand på Molde og Mauren nudiststrand i nærheten av Ålesund.
I Midt- og Nord-Norge finner du Ursetvika nudiststrand i nærheten av Salt Fjord / Bodø.
Huk Beach i Oslo er faktisk to strender, den består av den populære stranden i Oslo, hvor klær er nødvendig, og så er det naturiststrand Huk. På stranden er ulike fasiliteter som snackbar, dusjer og offentlige toaletter. En restaurant kan bli funnet på tekstil strand, helgene i sommer er det dessverre veldig opptatt. Du kommer Huk Beach ved å ta Oslo busslinje 30 med destinasjon til Bygdøy Huk Beach. Med bil kan du nå Huk strand i en halv time, følg skiltene Bygdøy (halvøya).
Strandskog nude beach er en offisiell nudiststrand like sør for Oslo. Påkledning er valgfritt her
Strandskog er en av de mindre nudist strender, men det er en fin sandstrand med delvis personvern.
Siden dette er en av de offisielle norske nudist strender, er det offentlige stranden fasiliteter som toaletter og gratis drikkevann.
Den Strandskog nudiststrand er lett å finne. Fra Oslo sør på E18 til du kommer nesten byen Lian. For en høyresving til Ljansbrukveien, gå 1,6 km og ta til høyre ved Ingierstrandveien / Fv126, på denne veien, kjøre en annen 5 km og bare forbi nummer 98, kan du nå stranden. Det er to parkeringsplasser nær Strandskog nudiststrand.
Kalvøya er en øy nær byen Sandvika ca 20 minutter sør-vest for Oslo. Det er flere strender på øya. Her finner du Kalvøya nudiststrand, nå en av de mest populære nudist strender i Oslo-regionen. Du kan finne alt i øst på øya. Vil du heller kledd, så kan du velge mellom flere andre strender på øya. De er alle egnet for familier og har offentlige anlegg. Hvis du ønsker å besøke Kalvøya, ta E18 fra Oslo til Sandvika, gå til Cadet Tenger og parkere bilen i nærheten av gangbrua som fører til øya. Herfra er det en 10 til 20 minutters gange til strendene.
Nudiststranden Kollevågen er et friområde (på norsk: Kollevåg Friluftsområde) nær Bergen og ligger på øya Askøy. Kollevågen er både en offisiell nudist og tekstil strand. I Fjell-regionen er et populært reisemål for nudister. Du kan nå denne stranden ved kjøring nordover fra Bergen via rute 562 til Askøy (25 minutter). Du kan også ta buss 495 fra Bergen til Ramsøy og gå av etter Ramnanger, følg skilting til Kollevåg friluftsområde på Askøy. Hjertøya øya og Hjertøya nudiststrand nås ved en kort båttur fra Molde. I løpet av sommermånedene en ferge forbinder byen Molde med Hiertøya øya flere ganger om dagen via den naturskjønne Moldefjorden. Alle båtene ankommer fiske museum og restaurant, er naken stranden en kjører sørover i fem minutter (se etter skilt). Stranden består av en steinstrand bukt og et naturlig basseng. Du kan campe på naakstrand er åpen flamme forbudt. Offentlige fasiliteter er tilgjengelig på museet. Molde ligger 80 km nordøst for Ålesund, ta E39, eller 125 km nord for den fantastiske Geirangerfjorden (ta veien 650 og E39).
Hvis du er i den vestlige delen av Norge er Mauren nudiststrand i nærheten av Ålesund perfekt naturiststrand. Mauren naken stranden er en offisiell nudiststrand med steiner og offentlige anlegg. Denne stranden er populær blant nudister, men også for familier. Denne stranden er en av de finere strender i Norge. Du finner Mauren nudiststrand på den nordlige kysten av Ellingsøyfjord. Før du ønsker å legge til denne stranden, er det lurt å sjekke værmeldingen. Fra Ålesund kjører bil eller ta bussen. Følg tunnelen nord til øya Ellingsøya. Deretter østover til Taftsundet broen. Etter å ha krysset brua, vil du finne en parkeringsplass på høyre side. Ytterligere 300 meter langs veien og du er på den vakre Mauren nudiststrand.
Den Ursetvika nudiststrand ligger lengst nord i landet. Det er en stor uoffisiell naturiststrand for voksne. Husk at vannet kan være for kaldt til å bade, er du nemlig innenfor polarsirkelen, men stranden er flott for soling. Den Ursetvika naken strand ligger i nærheten av Salt Fjorden, ca en times kjøring øst for Bodø. Fra Bodø tar E80 øst, ta 17 sørover og deretter østover til 812 Støvset og to kilometer sørover. Rognan fra 812 nord vestover nesten til Støvset. Det er ingen kostnad for bruk av stranden, er det en campingplass. Men det finnes ingen offentlige anlegg på stranden.
Konklusjon: Nyt den vakre naturen i Norge og nyte naturist ferie i det nordiske landet.